Ви будете перенаправлені на http://rivnefish.com через 10 секунд...

Рибна мапа Рівненщини

вівторок, 25 січня 2011 р.

Шпанів

Розмір озера: 3,6 гектарів.
Характер дна: дно досить тверде, не замулене.
Глибина: глибини до 2-х метрів біля дамби.
Рослинність водойми: по периметру водойми ростуть камиші, між якими є досить широкі вікна для ловлі. Деякі діляки водойми з мілким дном сильно заростають камишем. Весь ставок влітку сильно заростає зіллям типу кропивка, що унеможливлює ловлю на донні снасті, також плаває ряска.
Наявність місць лову: місць для ловлі достатньо, місцеві жителі навіть побудували декілька пірсів.
Риболовецький пресинг: реболовний пресинг слабий, в літній день 4 рибака максмимум, браконьєрів помічено не було.
Риба: карась, окунь, лин, щука, короп.
Рекомендовані наживки: серед місцевих риболовів найкраша насадка на даній водоймі це мастирка.
Умови риболовлі: жодних обмежень.
Умови для відпочинку: палатку поставити можна, питна вода доступна по всьому селу в колодязях, дрова можна взяти/придбати лише у сільських мешканців.
Проїзд: проїзд до села Шпанів хороший, під'зд до самого ставка від мосту через Устю - це тверда грунтова дорога. Є ще друга дорога з іншої сторони ставка - через село по бруківці і далі повз сміттєзвалище по грунтовці, але там є дуже крутий підйом, який в дощ може створити проблеми.
Контакт, через який можна замовити місце, просто домовитися приїхати порибалити, розпитати про те чи інше: відсутній.
Джерела в Інтернеті, де можна почитати про дану водойму: відсутні.

Загальна інформація про водойму:

став місце називають "Любительский", представляє собо водойму довжиною під 800 метрів і шириною від 40 до 55 метрів. Південна частина ставка глибша, тут знаходиться дамба. Північна частина ставка мільчіша, подекуди вона поросла очеретом і камишами, утворились невелички отрівці. Рибалять всі в основному неподалік від дамби. Хороше місце під великою вербою.

У 2007 ставок зариблювався місцевими жителями. Ловиться карась, але вкрай погано, присутній в великій кількості окунь, є лин, ходять слухи що є карп та щука. Хоча як кажуть місцеві рибалки потрібно просто попасти на кльов.

Одного разу на початку літа, коли став ще не заріс водоростями автор цього допису був свідком того, як один рибалка на спутніки з мастиркою тягав линів, розміром від 200 до 600 грам.

Десь в році 2008 ми з кумом йшли біля ставка і заради цікавості підійшли до однного рибалки(він був місцевим аборигеном), щоб дізнатись інформацію взагалі про водойму. Він розповів, що в 2007 році все село скидалось на зариблення ставу, навіть є щука яка ловиться на живця. На запитання чи можна тут ловити, простим людям він відповів: "Можна... але не желатєльно"

Мінуси рибалки в Шпанові на Любительскому ставку:

  • влітку все дно досить сильно заростає водоростями, подекуди ті водорості сягають поверхні;
  • риба дуже приверелдива і прошена;
  • автор цього допису ще ні разу не попав на кльов :).

Плюси рибалки в Шпанові на Любительскому ставку:

  • рибалити безкоштовно;
  • карась пристойного розміру, є велика ймовірність вполювати на лина. А по легендам і навіть на карпа;
  • смішна відстань від Рівного(2 км від Північного), можна на лісапєді їхати до риббази на Північному, далі не крутячи педалів котитись по полю в напрямку до залізної дороги(синяки на попі і мушки ато й жуки в роті гарантовані), потім по мальовничому селу проїхатись до канави/ставочку. Пряму біля в'їзду в село колись було величезне, просто епічне сміттєзвалище(влітку 2009 року його розрівняли бульдозером) - там можна накопати справжніх червоних гнойових хробаків. Гарний відпочинок гарантовано.
Шпанів
Краса
Шпанів
Вигляд на ставок з дамби
Шпанів
Берег порослий очеретом
Шпанів
Ряска та сміття під берегом
Шпанів
Та сама верба
Шпанів
Недобудована школа

Немає коментарів:

Дописати коментар